Безмилостен: Григор срази световния №55 за трети път през сезона и е 1/4-финалист във Вашингтон

от в 20:19 на 03.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров продължава към 1/4-финалите на АТР турнира във Вашингтон, след като през днешния ден преодоля съпротивата на световния №55 Емил Руусувуори. Най-добрият ни тенисист за трети път през сезона се оказа непреодолимо препятствие за финландския състезател и след час и 40 минути игра затвори двубоя с 6:4 6:3. Така първата ни ракета намери място сред най-добрите осем в надпреварата, където го очаква сблъсък срещу победителя измежду Йосуке Ватануки и Уго Юмбер.

Още от първите минути на двубоя си пролича значително по-агресивният подход на родния ни представител, който диктуваше темпото на игра с форхенда си и дочакваше неточност от противниковата страна. Хасковлията демонстрираше сериозно търпение от дъното на корта, като постепенно успяваше да вземе предимство в разиграванията, принуждавайки съперника си да се защитава.

По този начин българинът осъществи пробив за 4:2, но веднага след това изигра най-слабия си сервис гейм до този момент, в който допусна три двойки грешки и на няколко пъти позволи на финландеца да поеме контрола, с което се стигна до моментален рибрейк и изравняване на резултата. Това обаче по никакъв начин не повлия на увереността на Григор, който продължи да притиска световния №55 и съвсем скоро достигна до два сетбола, вторият от които успя да оползотвори след непредизвикан пропуск от бекхенд на скандинавеца.

С настъпването на втората част Руусувуори продължи да не блести с постоянство в изявите си, поради което пред българина се откриха нов шанс за пробив, който той не пропусна, реализирайки безапелационен форхенд от центъра на корта. Веднъж поел инициативата в резултата, оттам насетне петият поставен действаше със сериозна доза самочувствие и не след дълго си изгради солидна преднина от 4:1. До края на сблъсъка началният удар на сънародника ни функционираше на пълни обороти и така финландецът бе изцяло лишен от възможности да търси обрат в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен: Григор срази световния №55 за трети път през сезона и е 1/4-финалист във Вашингтон Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | емил руусувуори | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook