Безмилостен: Хуркач съкруши Гофен и е 1/8-финалист в Париж без загубен сет!

от в 19:29 на 28.05.2022
Мартин Петков

Хуберт Хуркач надгради изключително много в играта си на клей през сезона, като достигна четвъртфиналите на Мастърсите в Монте Карло и Мадрид. Полякът в началото на тази седмица даде печеливш старт на кампанията си на Ролан Гарос, където вече е в третия кръг и през днешния ден срещна Давид Гофен в мач реванш за сблъсъка им в Рим преди малко над две седмици.

В хода на двубоя станахме свидетели на равнопоставеност, но постепенно с времето Хуби наложи доминацията си, като в допълнение грешеше значително по-малко, което се оказа решаващо, за да се поздрави с победата след 7:5 6:2 6:1, дошла за 1 час и 49 минути на корта. Във фазата на осминафиналите за световния номер 13 предстои да се изправи срещу победителя измежду Каспър Рууд и Лоренцо Сонего.

Белгиецът стартира силно мача, като си осигури три възможности за пробив още в началния гейм, но страхотният начален удар на Хуркач бе на ниво и той запази подаването си. Впоследствие сервиращите наложиха своето темпо и бързо се стигна до заключителните минути на частта, когато полякът на свой ред притисна бившия номер 7 и с невероятен форхенд уинър по правата проби, а с това записа и откриващия сет на сметката си.

 

Във втората част вече се създаваше убеждението, че световният номер 13 е по-добрият от двамата на корта, като той не остави това да бъдат просто спекулации и реализира ключов брейк, с който поведе. Хуркач нямаше намерение да спира дотук и минути по-късно обърна развоя на събитията в осмия гейм при сервис на Гофен, като след близо 10-минутна борба оползотвори третия си сетбол, увеличавайки преимуществото си в общия резултат.

Полякът стартира третата част по подобие на втората и мигновено стигна до ранен пробив аванс, който затвърди, след като спаси два брейкбола, за да се доближи максимално до победата. Хуби в идните минути демонстрира сериозна увереност в уменията си, като необезпокояван наложи темпото си и с втори брейк, оказал се решителен, триуфмира в двубоя, за да дебютира в осминафиналната фаза на Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостен: Хуркач съкруши Гофен и е 1/8-финалист в Париж без загубен сет! Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | ролан гарос | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook