Безмилостна: Квалификантка развенча световната №8 и е на мач от финала в Синсинати!

от в 03:35 на 20.08.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия само преди по-малко от месец изживя една от най-добрите си седмици в кариерата си и победи световната номер едно Ига Швьонтек, за да триумфира с титлата във Варшава. Французойката инкасира поражение на старта в Торонто и трябваше да преодолее квалификациите на WTA-1000 надпреварата в Синсинати, като не просто го направи, а увеличи победната си серия до класиране за четвъртфиналите. Именно там през днешния ден Гарсия срещна първата ракета на домакините Джесика Пегула и своебразно я отвя за едва 75 минути на корта след 6:1 7:5, за да продължи към полуфиналите, където в спор за дебютен финал на подобно ниво ще се изправи срещу шестата поставена Арина Сабаленка.

Французойката след като в началните мигове от двубоя се затрудняваше значително повече на начален удар спрямо световната номер 7, то тя оползтвори единствената си възможност на ретур и обратно на очакванията се поздрави с пробив аванс, отразявайки два брейкбола - 4:1. Гарсия използва импулса в представянето си и не се нуждаеше от много време, преди да пласира поредица от удари върху линиите, които и донесоха нов брейк, а с това и успех в дебютния сет.

Втората част в огромен времеви период наподобяваше мач, който повече приляга на мъже, след като сервиращите имаха пълната доминация на корта, а възможностите за пробив отсъстваха от корта. Това статукво се задържа чак до 11-ия гейм, когато европейката и бивша номер 4 пречупи съпротивата на Пегула, за да материализира шанса си за късен брейк в мача, който броени минути по-късно ѝ позволи да стигне до гръмката победа, класираща я за полуфиналите в Охайо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна: Квалификантка развенча световната №8 и е на мач от финала в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | джесика пегула | каролин гарсия | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook