Безмилостна Швьонтек разгроми финалистката от US Open и ще срещне Азаренка

от в 07:26 на 06.01.2022
Мирела Николова

Надпреварата в Аделаида се радва на изключително силен набор тенисистки от елита на световния спорт, след като в списъка за турнира фигурират имената на цели 9 представителки на челната десетка на ранглистата. На старта Ига Швьонтек не остави шансове на местната представителка Дария Савил, а днес бе още по-убедителна в изявите си, отпускайки едва три гейма на финалистката от US Open Лейла Фернандес, за да оформи крайното 6:1 6:2. 

Още от началните минути на двубоя Швьонтек успешно налагаше своето темпо на игра, а агресивният ѝ стил предизвикваше неточности от ракетата на нейната опонентка и така младата канадка бе първата, която инкасира пробив. Шампионката от Ролан Гарос през 2020-а продължи да контролира събитията на корта и устремът ѝ не можеше да бъде удържан, поради което тя скоро дублира аванса си от брейк и записа дебютната част на своята сметка след серия от 5 спечелени гейма.

Инерцията на полякинята се пренесе и във втория сет, когато нивото ѝ остана все така високо и това доведе до нови два пробива за 5:1, които подсигуриха успеха на световната №9 и лишиха срещата от интрига в оставащите минути.

По този начин Ига намери място в четвъртфиналната фаза в Аделаида, където я очаква сблъсък с Виктория Азаренка, която се класира напред след двусетова победа над участващата с "уайлдкард" представителка на домакините Присила Хон. В дебютната част беларускинята напълно диктуваше случващото се на корта, а във втория сет търпеливо дочака възможност, за да нанесе пробив в последния възможен момент и така да подпечата успеха - 6:3 7:5.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Швьонтек разгроми финалистката от US Open и ще срещне Азаренка Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | виктория азаренка | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook