Безмилостна Томова върза "геврек" на местна представителка и е 1/2-финалистка във Валенсия!

от в 20:32 на 24.11.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се класира за 1/2-финалите на надпреварата на червени кортове във Валенсия от категорията W100, която е най-високата подобна на ниво ITF, ако изключим състезанията от Големия шлем.

Българката записа трета поредна победа в последователни сетове, надигравайки местната представителка Альона Болсова Задойнов (световна номер 175) с категоричното 6:0 6:4 за час и 47 минути, а по този начин се класира за втори пореден път във финалната четворка на състезание от този ранг, след като стори същото и в Франкесес дел Валес.

Така утре втората поставена ще премери сили с румънката Андреа Миту, която се намира под номер 258 в световната ранглиста, но е бивша членка на топ 100 и може да се похвали с достигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос през 2015-та година.

Първият сет всъщност далеч не беше толкова лесен за Вики, колкото подсказва резултата, тъй като испанката имаше шансове да спечели почти всеки един от геймовете, само че българката неизменно печелеше важните точки и показваше по-голямо търпение в дългите разигравания, с което съумя да завоюва частта без да загуби нито гейм.

Вторият сет започна с пореден маратонски гейм, в който световната номер 98 отново триумфира и скоро увеличи серията си на 8 поредни спечелени такива. Постепенно Болсова Задойнов намали своите непредизвикани грешки и заслужено навакса пробива си изоставане, а впоследствие на свой ред се откъсна напред с брейк при 4:3.

Оттам насетне обаче Томова беше абсолютно безкомпромисна и отпусна само две точки на съперничката си до приключването на сблъсъка.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Томова върза "геврек" на местна представителка и е 1/2-финалистка във Валенсия! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | валенсия | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook