Безпогрешен Алекс Лазаров продължи към четвъртфиналите на Чалънджъра в Анталия!

от в 09:49 на 09.12.2021
Диана Андреева

През последните месеци Александър Лазаров все по-често се включва в събития от серията Чалънджър. На българина му отне известно време, да запише дебютната си победа, но тя стана факт преди две седмици в Бахрейн, а оттогава насам играта на Лазаров е на впечатляващо високо ниво. Днес Алекс записа поредния си категоричен успех - отстъпвайки едва два гейма в хода на сблъсъка си, четвъртата ракета на страната ни намери място в четвъртфиналите на Чалънджъра в Анталия, Турция, който е и последният за сезот 2021 турнир, в който Лазаров ще участва.

Алекс Лазаров надигра с повече от категоричното 6:2 6:0 квалификанта от Русия Андрей Чепелев тази сутрин. Това бе втората поредна победа на сметката на световния номер 413, която му намери място сред последните осем в надпреварата. Там, Лазаров ще премери сили с Евгений Тюрнев или Александру Жекан, а при евентуален триумф, Алекс ще се отправи към първия си Чалънджър полуфинал в кариерата.

Началният удар на Чепелев бе далеч от ефективен през днешния ден. Алекс се възползваше от слабите втори подавания на съперника си и съумяваше да атакува почти във всяка една възможност, а играта му на ретур бе и най-голямото му предимство, извело го до крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Алекс Лазаров продължи към четвъртфиналите на Чалънджъра в Анталия! Диана Андреева
Теми:  
алекс лазаров | александър лазаров | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook