Безпогрешен Яник Синер надигра Баутиста Агут за пореден път

от в 15:50 на 22.04.2021
Тея Кръстева

19-годишният Яник Синер записа убедителна победа срещу световния номер 11 Роберто Баутиста Агут на турнира от серия ATP 500 - Barcelona Open, след 7:6(9) 6:2. Това бе трети триумф за младия италианец от общо 3 срещу помежду им, а за място на полуфиналите тийнеджърът ще спори с Андрей Рубльов.

Откриващият сет бе изключително напрегнат, като двамата тенисисти си размениха по два пробива. Първи реализира брейк Агут, но Синер, възползвайки се от добрите си бекхенд ретури, не допусна неговият опонент да се откъсне прекалено много в резултата - 2:2. След това на свой ход Синер поведе с 5:3, като дори пред младока се отвори сет пойнт, но испанецът неутрализира тази възможност и така първият сет продължи. Оттам нататък двамата играчи не допуснаха по-сериозни спадове в играта си и логично се стигна до тайбрек. Заключителният гейм се превърна в истинско огледало на същинската част, като в него силите бяха максимално изравнени. 19-годишният Синер за пореден път демонстрира психическата си устойчивост, спасявайки цели 3 сет бола, а това, изглежда, му вдъхна и допълнителен кураж и след един маратонски тайбрек италианецът прибави откриващия сет в своя актив - 11:9.

Това очевидно сломи Баутиста Агут, който инкасира ранен пробив в началото на втората част, а в следващото подаване на своя опонент пропиля възможност за рибрейк. Все пак испанецът не отказа да се бори и при 2:1 оказа сериозна съпротива, като двамата тенисисти се впуснаха в маратонски гейм. Пред Роберто се откриха нови 3 възможности за връщане на интригата в частта, но младият Синер бе решен, че няма да позволи това да се случи. Италианецът спечели своето подаване за 3:1, а след това наниза нов пробив. Без последвала драма италианската звезда триумфира с крайния успех и се класира за първия си четвъртфинал в Барселона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Яник Синер надигра Баутиста Агут за пореден път Тея Кръстева
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook