Безпогрешен на сингъл: Григор показа класа и пречупи бивш финалист на старта във Вашингтон!

от в 22:07 на 01.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров постигна победа в първия си двубой на сингъл от три седмици насам. През вчерашния ден българинът загуби драматично откриващия си мач в надпреварата на двойки във Вашингтон, но днес съумя да се справи със съпротивата на финалиста от 2021-ва Макензи Макдоналд в състезанието поединично, за да постави победоносно начало на своето "американско турне".

Първата ни ракета се нуждаеше от час и половина игра, за да преодолее коравия американец и да оформи крайното 7:6(6) 6:2, без да срещне нито една точка пробив. По този начин сънародникът ни продължава към осминафиналната фаза на турнира, където му предстои сблъсък срещу победителя от мача между Йошихито Нишиока и Емил Руусувуори.

Откриващите минути протекоха под доминацията на сервиращите, които поемаха инициативата с началния си удар и впоследствие дочакваха неточност от противниковата страна. Нашето момче успяваше да извлече максималното от своя сервис, който комбинираше отлично с дълбокопласирани форхенди, и не позволи на съперника си да достигне до брейкбол. Същото важеше и за американеца, който често си откриваше пътя напред към мрежата, откъдето рядко допускаше неточност.

Така напълно резонно развръзката на дебютната част бе доведена до тайбрек, в чието начало местният любимец взимаше предимство в разиграванията посредством лифтираните си удари и поведе с ранен минибрейк за 3:1. Съвсем скоро обаче родният ни представител разгърна богатия си арсенал от удари и след няколко първокласно проведени разигравания от основната линия пое контрола в дългия гейм, за да осъществи обрат и да достигне до сетбол. Той бързо отиде в историята след подсечен бекхенд в мрежата, но не след дълго хасковлията се сдоби с нова възможност за спечелване на сета, която бе оползотворена след изящен бекхенд по правата.

Устремът на българина се пренесе и във втората част, където той продължи да излъчва увереност и да диктува размените от дъното на корта. Съвсем на противоположния полюс бе Макдоналд, който все още не бе преглътнал разочарованието от края на предходния сет и показа сериозни колебания в близост до мрежата, довели до ранен брейк в актива на Гришо, който бързо излезе напред с 2:0. Оттам насетне нашият сънародник не изпусна инициативата нито за момент и благодарение на великолепното разпределение на своите удари осъществи още един пробив за 5:2, с който изцяло предреши изхода на сблъсъка в своя полза.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безпогрешен на сингъл: Григор показа класа и пречупи бивш финалист на старта във Вашингтон! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | макензи макдоналд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook