Безпогрешен Рафа Надал надделя над Кареньо Буста и е на финал в Барселона!

от в 18:40 на 24.04.2021
Петър Томов

Рафаел Надал се класира за 12-ти път на финал в Барселона след двусетов успех над световния №13 Пабло Кареньо-Буста. Водачът в схемата не допусна никакви изненади на клея на един от любимите си турнири и се наложи с 6:3 6:2 над сънародника си, за да спори за трофея с втория поставен Стефанос Циципас в неделния ден.

Рафа навлезе по-добре в срещата и успя да реализира ранен пробив, след който поведе с 3:0. Матадорът спечели подаването на противника си още веднъж, в шестия гейм, и сетът изглеждаше предрешен. Последваха обаче три гейма, в които Кареньо-Буста беше главно действащо лице на корта и с 9 от 11 точки беше на косъм от това да върне и двата пробива. Третата ракета на Испания достигна до три възможности за пробив в деветия гейм, но все прибързваше с решителния удар и това се оказа фатално в крайна сметка след като при сетбол за Надал, топката отскочи неприятно за Буста и той я изкара в аут.

Вторият сет се разви изцяло под контрола на "Кралят на клея", който набързо реализира два пробива и след 20 минути игра вече водеше с 4:0. Буста успя да се активизира и си взе подаванията до края на срещата, но това беше крайно недостатъчно за нещо повече от този двубой и след час и 24 минути игра, Рафа сложи точката на спора след поредния удар в аут на сънародника му в срещата. Така в ранния следобед на утрешния ден, Матадорът ще спори за 12-тата си титла от надпреварата в столицата на Каталуния. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Рафа Надал надделя над Кареньо Буста и е на финал в Барселона! Петър Томов
Теми:  
atp | барселона | пабло кареньо буста | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook