Безпощаден: Алкарас изнесе перфектен мач и продължи защитата на титлата си в Умаг

от в 22:10 на 29.07.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас може да загуби финала в Хамбург през миналата седмица, но пък се превърна в първият тийнейджър, който дебютира в топ 5 на световната ранглиста от времето на Рафаел Надал насам и веднага замина за Умаг, където трябваше да защитава трофея си от миналия сезон. Именно хърватският град е мястото, където испанецът спечели първата си титла на ниво ATP, а днес защитаващият шампион беше повече от категоричен, разгромявайки аржентинеца Факундо Багнис с 6:0 6:4 по пътя си към полуфиналите на турнира, където ще се изправи срещу квалификанта Джулио Зепиери.

Първият сет се превърна в истинско показно на топ поставения, който не отпусна нито един гейма на своя съперник и го спечели за точно 27 минути игра. Аржентинецът не съумя да вземе нито една точка на второто си подаване, което беше безмилостно атакувано от Алкарас и изходът на мача изглеждаше предрешен.

Доминацията на 19-годишният играч продължи и във втората част, след като той проби още на старта и имаше две възможности тотално да заличи интригата в двубоя, реализирайки втори пробив. Все пак Багнис най-после се разписа в резултата и докрая на сблъсъка беше безупречен на собствен сервис, само че нямаше нужните аргументи да осъществи някакъв по-сериозен обрат и фаворитът се класира закономерно напред в състезанието.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безпощаден: Алкарас изнесе перфектен мач и продължи защитата на титлата си в Умаг Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | умаг

Коментари





Следвайте ни в Facebook