Безпощаден, както почти винаги: Медведев е четвъртфиналист в Маями с общо 9 загубени гейма

от в 08:46 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев не трябваше да изразходва почти никакви сили по пътя си към четвъртфиналите в Маями, след като на старта отпусна само три гейма на испанеца Роберо Карбайес Баена, а впоследствие продължи без игра, възползвайки се от отказването на Алекс Молчан. Тази сутрин пък бившият номер едно отново нямаше планове да се застоява за твърде дълго на корта и надигра сензацията Куентин Алис с убедително 6:4 6:2. Така Медведев се класира за фазата на финалната осмица, прекарвайки сумарно едва малко над 2 часа в игра и наглед следващото му изпитание също няма да е от най-сложните, защото му предстои да се изправи срещу квалификанта Кристофър Юбенкс.

Аутсайдерът започна вдъхновено и печелеше много точки с помощта на първото си подаване, но с това до голяма степен се изчерпваха вариантите му за противодействие срещу четвъртия поставен и московчанинът с лекота контролираше размените от дъното на корта, което доведе до реализирането на пробив за аванс от 3:2 в негова полза. Впоследствие руснакът по-скоро се концентрира главно върху собствените си изяви от сервис линията и това решение не се оказа лишено от логика, защото Алис в нито един момент не беше дори близо до възможност за направата на рибрейк и откриващата част отиде в актив по-високоранкирания играч.

Превъзходството на Медведев се засили още повече през втората част и той веднага отмъкна съперниковото подаване и макар французинът да бе безкомпромисен при следващата си поява на сервис линията, то последваха минути на пълна доминация от страна на бившия номер едно и заслужено 5 от следващите 6 гейма отидоха в актива му, с което беше сложена точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден, както почти винаги: Медведев е четвъртфиналист в Маями с общо 9 загубени гейма Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | куентин алис | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook