Безпощаден Карацев преодоля Чилич с лекота и завоюва титлата в Москва!

от в 19:48 на 24.10.2021
Калоян Соколов

Аслан Карацев се намираше извън първите 150 на света само преди около година време, а утре ще направи заслужен дебют в топ 20 на света, след като не загуби нито сет в хода на надпреварата в Москва и напълно заслужено завоюва титлата, която запазва и шансовете му за класиране на финалите в Торино.

Местният любимец показа отличен тенис, не оставяйки никакви шансове на Марин Чилич и го надигра с категоричното 6:2 6:4. Все пак седмицата може да се счита за успешна от страна на хърватина, който достигна до едва втори сблъсък за трофей през последните три сезона и изглежда готов отново да се завърне към най-високото си ниво на игра.

Вторият поставен веднага натисна своя опонент чрез остротата на ретурите си, а бившият шампион от Шлема просто нямаше достатъчно време за реакция и моментално беше пробит. Карацев продължаваше да обезоръжава балканеца всеки път, когато има възможност да игре на второто му подаване и скоро станахме свидетели на нов пробив в полза на руснака, с което първата част отиде заслужено в актива на полуфиналиста от Мелбърн.

Постепенно Чилич намери сервиса си и настройката му стана значително по-агресивна, но осетинецът нямаше проблеми да отговори на наложеното темпо и в седмия гейм нанесе решителния си удар във втори сет. Чилич не се отказа, достигайки до първа точка за пробив в последния момент, само че световният номер 22 показа нужната решителност, за да се превърне в новия шампион на състезаниието в руската столица!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Карацев преодоля Чилич с лекота и завоюва титлата в Москва! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | марин чилич | москва | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook