Безпощаден Надал изнесе открит урок на Синер и четвъртфиналист на Ролан Гарос

от в 20:39 на 07.06.2021
Калоян Соколов

Срещата между Рафаел Надал и Яник Синер определено приковаваше вниманието на тенис феновете и всички имаха сериозни очаквания към младия италианец, само че 13-кратният шампион даде ясно да се разбере, че за смяна на поколенията е твърде рано да се говори и се разправи със съперника си за крайното - 7:5 6:3 6:0. Така Рафа си осигури място във финалната осмица, където го очаква среща с Диего Шварцман, който е побеждавал Матадора едва веднъж от десетте двубоя помежду им.

Срещата започна с пълна доминация на Надал, докато Синер не можеше да намери ударите си и правеше купища грешки. Постепенно тийнейджърът започна да навлиза в ритъм и завършващите удари от ракетата му не закъсняха, а това му позволи да обърне нещата до 4:2 гейма в своя полза. Младокът дори се постави в позиция да сервира за успеха в сета, само че последва серия от 10 поредни точки в актива на манакореца и така събитията претърпяха пълен обрат, който позволи на Надал да измъкне частта.

Това вдъхна нужната увереност у световния номер три, което му даде възможност да разгърне изцяло форхенда си и предимството му по отношение на уинърите ставаше все по-стряскащо. Тези обстоятелства позволиха на Рафа да поведе с 4:0, но южнотиролецът заличи двата брейка пасив, пласирайки фамозен бекхенд по късия диагонал. Точно тогава манакорецът отново навлезе в безгрешен режим, като така изцяло заличи надеждите на опонента си за обрат, защото Синер вече изоставаше с 0:2 сета.

Третата част пък се превърна в пълна формалност, тъй като световният номер 19 изглеждаше тотално обезкуражен и не намери сили да спечели дори гейм в нея, напускайки Ролан Гарос за втора поредна година след поражение от Краля на клея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Надал изнесе открит урок на Синер и четвъртфиналист на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рафаел надал | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook