Безпощаден: Руне сломи Музети в първия си мач в Индиън Уелс!

от в 21:47 на 11.03.2024
Елеонора Александрова

2024-та година не започна по най-добрия начин за Холгер Руне, който имаше нелеката задача да взима решения около треньорския си щаб, което се отрази и на формата му. Въпреки това, в Индиън Уелс той демонстрира силен тенис, като имаше нелеката задача да се изправи срещу Лоренцо Музети, след като имаше допълнителен ден почивка, поради оттеглянето на Милош Раонич в предния кръг. Датчанинът победи световния номер 26 с 6:2, 7:6(5) за по-малко от 100 минути. На осминафиналите ще очаква победителя между Тейлър Фриц и Себастиан Баес.

Бившият представител на топ 5 изцяло доминираше развитието на първия сет, като още в самото начало той успя да реализира пробив. Скандинавецът превъзхождаше над опонента си с множество уинъри и малко грешки, като за по-малко от 40 минути поведе с 6:2.

Втората половина бе значително по-силна за италианеца. Още във първия гейм от началния удар на световния номер 7, през Музети се отвори възможността да го спечели, ала това не се случи. Сценарият се повтори в следващото подаване, като този шанс се отвори пред Руне, но и той не успя да поеме контрола. Играта и на двамата бе равностойна в следващите минути, като така се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна обещаващо за по-ниско ранкирания тенисист, повеждайки с две точки още в самото начало. Преднината, която Музети си подсигури, бе поддържана до 5:4. Точно при този резултат представителят на топ 10 показа защо е в ролята на фаворит и осъществи обрат, печелейки тайбрека със 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден: Руне сломи Музети в първия си мач в Индиън Уелс! Елеонора Александрова
Теми:  
холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook