Безпощаден: Рууд сломи бивш полуфиналист от Шлема на старта на US Open

от в 23:08 на 29.08.2022
Мирела Николова

Каспър Рууд допусна изненадващо поражение още в откриващия си двубой на Мастърс надпреварата в Синсинати, но днес не позволи да се стигне до подобен развой на събитията и откри с трисетов успех участието си на тазгодишното Открито първенство на САЩ, надделявайки с 6:3 7:5 6:2 над бившия полуфиналист от Аустрелиън Оупън Кайл Едмънд, който бе извън игра в продължение на над година и половина и в момента заема 601-вата позиция в световната ранглиста. По този начин норвежецът продължава към втория етап на турнира, където ще се изправи срещу Тим ван Райтховен.

В откриващия сет британецът изпитваше сериозни затруднения на собствен начален удар и често бе принуден да играе на второ подаване, което биваше безмилостно атакувано от световния №7. Британецът непрекъснато търсеше агресивни продължения, но голяма част от опитите му завършваха с неуспех и водеха до непредизвикани грешки, от които фаворитът се възползва, за да реализира два пробива и да се поздрави с успеха в частта.

Във втория сет норвежецът понижи нивото си, поради което станахме свидетели на множество възможности за пробив в полза на аутсайдера. Рууд поведе с преднина от ранен пробив в петия гейм, която опази непокътната до 5:3. Тогава обаче последва рязък спад в представянето му и серия от грешки, довели до възвръщане на паритета за 5:5. Въпреки това седмият в света скоро осъществи нов пробив, с който увеличи аванса си в общия резултат.

Третата част протече по идентичен начин с първата, тъй като преимуществото отново бе изцяло на страната на поставения тенисист. Играта му бе почти напълно лишена от неточности, което му помогна да осъществи нови два брейка и не след дълго да затвори мача в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден: Рууд сломи бивш полуфиналист от Шлема на старта на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | кайл едмънд | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook