Безпощаден Циципас даде само два гейма на Мунар; Кареньо Буста също продължава напред

от в 16:00 на 21.04.2021
Владислав Риждов

Шампионът от изминалата седмица в Монте Карло Стефанос Циципас продължава с невероятното си представяне на клей. Днес той разгроми испанеца Жауме Мунар - 6:0 6:2 и си осигури мач срещу Алекс Де Минор.

Циципас притисна съперника си още от самото начало на срещата. Гъркът изграждаше постепенни атаки и бе перфектен във взимането на решения. С отличната си игра Стефанос бързо напредна в резултата, повеждайки с 5:0. Мунар все пак можеше да избегне геврека, тъй като водеше с 40:15 в своя сервис гейм, но Циципас съумя да открадне подаването на съперника и така сложи точка на първата част.

В началото на втората част Циципас продължи да доминира своя съперник, но Мунар показа проблясъци на това че постепенно навлиза в ритъм и че може да окаже съпротива на световния номер 5. Испанецът дори достигна до три шанса за брейк в откриващите геймове и успяваше да затрудни Циципас в сервис геймовете му. Класата на Стефанос си каза думата и той реализира брейк след оспорван гейм на Мунар, за да поведе с 4:2. До края испанецът не успя да спечели нито гейм повече и така Циципас продължава напред след малко над час престой на корта.<

>

В друг мач от днешната програма Пабло Кареньо Буста също не остави шансове на своя опонент. Испанецът се наложи над Джордан Томпсън с резултат 6:4 6:0.

В първия сет доброто начало от страна на испанеца даде резултат, след като той се добра до брейка още в откриващия гейм на срещата. Въпреки че след това Томпсън игра добре, Буста не позволи на съперника си да си върне пробива и поведе уверено в общия резултат. Във втората част шампиона от турнира в Марбея тотално сломи съпротивата на австралиеца. Буста реализира три брейка, като по този начин занули съперника си и не му даде никакви шансове да се разпише в резултата.

В следващия кръг Буста очаква победителя от двубоя между Фабио Фонини и Бернабе Запата Миралес.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Циципас даде само два гейма на Мунар; Кареньо Буста също продължава напред Владислав Риждов
Теми:  
пабло кареньо буста | стефанос циципас | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook