Безпощаден Зверев сломи изненадата на турнира и ще спори за титлата в Монпелие!

от в 18:20 на 05.02.2022
Мирела Николова

Александър Зверев не успя да оправдае очакванията към себе си на Откритото първенство на Австралия, където допусна ранно поражение от Денис Шаповалов, и за да си възвърне увереността, прие "уайлд кард" за АТР 250 турнира в Монпелие. Германецът се справя отлично дотук на надпреварата и продължава да няма загубен сет, след като днес се наложи в последователни сетове над Микаел Имер с 6:1 6:3 и така намери място във финалния сблъсък, където ще се изправи срещу шестия поставен Александър Бублик.

Още от началните минути на двубоя Саша бе този, който владееше инициативата, и съвсем скоро станахме свидетели на първия пробив в срещата. Световният №3 продължи да бъде изключително агресивен на посрещане, което допринесе за втори брейк в актива му. От своя страна, германецът рядко отпускаше дори точка на собствен начален удар и без каквито и да било проблеми записа дебютния сет срещу своето име.

Сценарият се повтори и във втората част, когато Зверев бе безкомпромисен от всяка част на корта, за да се откъсне напред отново с два брейка и 4:0. Макар да допусна известни колебания в последвалия си сервис гейм, довели до връщане на един от пробивите, оттам насетне първият поставен не позволи да загуби нито точка повече на собствено подаване и не след дълго се поздрави с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безпощаден Зверев сломи изненадата на турнира и ще спори за титлата в Монпелие! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | микаел имер | Монпелие | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook