Безпощадна Бадоса "върза геврек" на местна представителка и е във втория кръг на РГ!

от в 20:18 на 24.05.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса несъмнено е едно от разочарованията на клей сезона до момента, особено след като напусна още на осминафиналите WTA 1000 турнирите в Мадрид и Рим. Испанката през днешния откри кампанията си на Ролан Гарос, където достигна четвъртфиналите в миналогодишното издание, с мач срещу участващата с ,,уайлд кард" Фиона Феро.

В хода на сблъсъка световната номер 4 демонстрира отлично придвижване по корта, което ѝ помогна да наложи абсолютната си доминация, благодарение на мощта в ударите си, и след едва 54 минути стигна безапелационно до крайния успех с 6:2 6:0. Във втори кръг за третата поставена предстои да срещне победителката измежду Кая Юван и Оксана Селехметева.

Испанката стартира ударно с пробив още в дебютния гейм на двубоя и комфортно се настани в лидерската позиция на корта. Постепенно четвъртата ракета на света заигра още по-доминантно, като умело с форхенда си диктуваше случващото се и удвои преднината си с нов брейк. Бадоса неимоверно разчиташе на началния си удар, като завоюва 89% от точките разиграни на първи сервис, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част преимуществото на испанката придоби нови граници, след като тя регистрира огромен брой уинъри и отпусна едва две точки на домакинската представителка в хода на целия сет, за да може чрез ,,геврек" да се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощадна Бадоса "върза геврек" на местна представителка и е във втория кръг на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | паула бадоса | ролан гарос | фиона феро

Коментари





Следвайте ни в Facebook