Безпощадна Уилямс не даде никакви шансове на Стрицова и стана втората финалистка на Уимбълдън!

от в 18:09 на 11.07.2019
В
Серина Уилямс изигра един мач на изключително високо ниво, като агресивната й игра и безбройните уинъри от нейната  ракетата прекършиха напълно съпротивата на Стрицова която "капитулира" скоропостижно и американката надделя с 6:1 6:2.

Срещата стартира напълно равностойно и двете спечелиха комфортно откриващите си подавания, като Серина изпитваше трудностите с намирането на ритъм и често пресилваше своите удари. Постепенно обаче Уилямс заигра на много високо ниво и достигна до точка за пробив поради сбъркана къса от страна на чехкинята. Стрицова опита да миксира играта в следващото разиграване и излезе напред, само че трябваше да инкасира безупречен минаващ форхенд по диагонала от страна на съперничката й.

37-годишната тенисистка продължи да доминира и нижеше завършващи удари с лекота, а с мощен ас по правата тя поведе с 4:1. Барбора не спираше да се опитва да разнообразява играта, но атаките й към мрежата бяха напълно неуспешни, тъй като ветеранката пласираше безупречни уинъри в тези ситуации. Съвсем скоро поставената под номер 11 получи възможност да подава за сета и с нов неспасяем сервис първата част отиде в сметката на голямата шампионка.

Вторият сет беше по-равностоен, ала американката имаше значително преимущество в разиграванията и движеше по целия корт съперничката си, която се поддаде на напрежението в петия гейм и със сбъркано воле предаде сервис гейма си. Това се оказа и напълно достатъчно за Серина, която до края не се отпусна нито за момент и с лекота стигна до крайния успех и място на финала за Уимбълдън.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1149333484231647233?s=19

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощадна Уилямс не даде никакви шансове на Стрицова и стана втората финалистка на Уимбълдън! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook