Безценни моменти: Джокович отпразнува триумфа в Торино с децата и съпругата си (видео)

от в 18:49 на 21.11.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 вече официално приключи през вчерашния ден, когато се изигра финалният сблъсък на Nitto ATP Finals в Торино, спечелен от Новак Джокович. Сърбинът остана непобеден в хода на надпреварата, като в двубоя за титлата се изправи срещу Каспър Рууд, чиято съпротива преодоля в последователни сетове, за да триумфира в турнира на 8-те най-добри за шести път в кариерата си, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер по този показател. 

Заедно с него през седмицата в италианския град беше неговото семейство, като съпругата му Йелена и двете им деца Стефан и Тара бяха неотлъчно до него по време на тренировките и присъстваха на всеки един мач на белградчанина. Минути след последната точка от финалната среща Ноле прегърна децата си на корта, като след церемонията по награждаването празненствата продължиха и в съблекалните. Там го очакваха членовете на неговия щаб, които запяха песен в чест на триумфа му, а малко по-късно шампионът вдигна трофея със седящата в него Тара.

"Много съм благодарен на съпругата и децата ми, че дойдоха", сподели впоследствие Ноле. "Нямам възможност да изпитвам толкова често подобни моменти с тях, докато пътувам по турнири, така че се опитвам да им се насладя възможно най-много. Всяко от двете ми деца идваше с мен на много от тренировките и мачовете ми, особено синът ми. По време на финала крещеше много силно. Бях много изненадан. Чувах гласа му през цялото време. Изпитваше огромно вълнение. 

Те правят живота ми в Тура по-лесен. Очакванията и напрежението, което обикновено те обзема в голям турнир като този, намаляват значително, когато те са наоколо. Времето, прекарано с тях, ми осигурява спокойствие и ми помага да се настроя за следващия двубой и да играя най-добрия си тенис. Много ценя тези моменти. Надявам се, че когато пораснат, ще осъзнаят още по-силно колко специални са тези мигове", допълни още рекордьорът по брой седмици като номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безценни моменти: Джокович отпразнува триумфа в Торино с децата и съпругата си (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook