Безупречен: Андреев сломи бивш шампион от Sofia Open и е на първи 1/4-финал за сезона!

от в 15:03 на 16.03.2023
Мартин Петков

Адриан Андреев имаше своя победоносен старт на Чаланджъра в Шекесфервар, след като засвидетелства борбения си характер и сътвори обрат в 3-часова битка срещу бившия номер 68 Гералд Мелцер. Следващото препятствие пред третата ни ракета пък се явяваше шампионът от Sofia Open за 2018-а година - Мирза Башич, който преодоля квалификациите в унгарския град, но отличното представяне на българина си каза думата и Ади се поздрави с победата, дошла за час и 32 минути на корта - 6:2 7:6(4). С успеха си световният номер 204, който от понеделник ще поднови статута си на втора ракета за родината ни, се класира за първия си четвъртфинал за сезона, като му предстои да срещне един измежду Алексей Ватутин и топ поставения в схемата - Филип Марожан.

Още в дебютния за двубоя гейм си пролича приповдигнатото настроение на родния ни представител, който със завидно самочувствие навлизаше навътре в корта в търсене на печелившо отиграване, което неизменно идваше от форхенд страната му и той съумя да реализира ранен пробив. С това си действие Андреев успя да си спечели изцяло инициативата на корта, като с ударите си определяше темпото на игра и скоропостижно покачи отново качеството в равнището си, при което дублира преднината си и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част съотношението на силите видимо се изравни, но въпреки това третата ни ракета продължи да е по-активният тенисист от двамата и дочака своя шанс, когато световният номер 468 допусна серия от грешки и предаде сервиса си в актива на софиянеца. Впоследствие обаче Ади не успя да направи решителната крачка по пътя към победата, след като изправен до стената, бившият шампион от Sofia Open предостави най-доброто, на което е способен, и рибрейкът беше факт.

Наглед неочаквано с оглед развоя на срещата досега, в десетия гейм, когато българинът сервираше за оставането си в сета, Башич успя да достигне до сетбол, пред който обаче нашенецът остана хладнокръвен и оцеля, за да станем свидетели на тайбрек. В него босненецът пръв се сдоби с минипробив и поведе с 2:1 точки, ала оттам насетне Андреев имаше пълното господство на корта и сведе възможностите пред съперника си до нула, като подпечата втората си победа на турнира в Шекесфервар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Андреев сломи бивш шампион от Sofia Open и е на първи 1/4-финал за сезона! Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook