Безупречен Циципас спечели 9 поредни гейма и не остави шансове на Фонини

от в 20:58 на 12.04.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас вероятно беше най-константния тенисист по време на миналогодишния клей сезон, в който спечели две титли и изигра също толкова финални срещи. Оттам насетне обаче гъркът не можа да задържи блестящата си форма и вече все по-рядко го считаме за основен фаворит на големите турнири. Сега обаче отново е време за турнирите на клей и световният номер пет изглежда максимално мотивиран да се върне обратно на победния път.

Циципас откри изявите си на землена настилка с мач от втория кръг на Мастърса в Монте Карло, където е защитаващ шампион. Там той се изправи срещу друг бивш победител в надпреварата, а именно винаги непредвидимия Фабио Фонини, който е любимецът на публиката в Княжеството. Балканецът обаче не се поддаде на провокациите от страна на тълпата и надигра съперника си с рутинното 6:3 6:0, за да си осигури среща с един измежду Ласло Джере и Лоренцо Сонего в осминафиналите на състезанието.

Поставеният под номер три имаше летящ старт на двубоя, като веднага проби съперниковото подаване и дори имаше възможност да удвои преднината си. Фонини обаче показа колко опасен състезател може да бъде, започвайки да играе на много бързо темпо и Циципас нямаше нужното време да отреагира на изпълненията му. Това доведе до равенство при 3:3 гейма, само че подемът на италианеца не продължи за дълго и той ни показа другото си лице.

Някогашният член на топ 10 се превърна в живо кълбо от нерви, а грешките постоянно се множаха от ракетата му и фаворитът не загуби нито гейм повече до края на мача. Поражението на ветерана пък означава, че за него предстои напускане на световния топ 50 за пръв път от 10 години насам, защото през тази седмица защитаваше половината си спечелени точки отпреди три сезона, когато стана шампион в Монако.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречен Циципас спечели 9 поредни гейма и не остави шансове на Фонини Калоян Соколов
Теми:  
atp | монте карло | Обзори | стефанос циципас | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook