Безупречен Донски отстрани водача в схемата и е полуфиналист в Монастир!

от в 12:43 на 26.03.2022
Калоян Соколов

Александър Донски имаше наглед трудната задача да се изправи срещу топ поставения на надпреварата от сериите "Фючърс" в Монастир, само че отново показа колко добре му пасват твърдите кортове в тунизийския град и съумя да постигне престижен успех над местния представител Азис Дугаз - 6:3 7:6(5). Tака българинът се класира за втория си полуфинал през сезона и по-късно днес ще срещне китайския тийнейджър Ханвен Ли (световен номер 776) в опит да продължи към сблъсъка за титлата.

Българинът сервираше на много високо ниво през откриващата част, което му даваше възможност да рискува повече на посрещане и агресивната му игра даде резултат, тъй като той пръв осъществи пробив в мача и поддържаше с лекота преднината си до 5:3. Тогава тунизиецът проведе няколко добре структурирани разигравания и имаше две възможности за рибрейк, само че родният ни представител не се поддаде на напрежението и затвори откриващия сет в своя полза.

Вторият сет предложи здрав битка, а точките не бяха особено дълги, защото всеки се стараеше бързо да поеме инициативата и да нанесе завършващ удар. Нещата се движеха равностойно до 3:3, когато нашият сънародник получи цели пет шанса да нанесе решителен брейк, но не се възползва от тях и скоро самият той беше изправен пред сетбол.

Отново обаче Донски действаше изключително решително във възловите моменти и достигна до тайбрек, в който навакса мини пробив изоставане и накрая се поздрави с една от най-ценните си победи през 2022-ра.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречен Донски отстрани водача в схемата и е полуфиналист в Монастир! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър донски | бгтенис | монастир | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook