Безупречен Джокович не остави шансове на Бублик и изравни резултата срещу Казахстан!

от в 21:53 на 01.12.2021
Мирела Николова

Новак Джокович нямаше право на грешка в сблъсъка си срещу Александър Бублик, след като в първия двубой за деня Михаил Кукушкин надделя над Миомир Кецманович в невероятна тричасова драма и доближи отбора си на победа от полуфиналите. Най-силният коз за сърбите обаче изравни резултата в срещата между двата тима след категоричен успех над Бублик, постигната след 6:3 6:4 за час и 18 минути, което означава, че и третата страна полуфиналист тази година ще стане ясна след решителен мач на двойки.

Началният удар на Бублик не беше на познатото ниво в дебютните минути на двубоя и ниските показатели на сервис на казахстанеца предоставяха изобилие от възможности за пробив пред световния №1. Въпреки че Джокович пропусна два брейкбола в откриващото подаване на опонента си, пробивът не закъсня, след като в четвъртия гейм сърбинът излезе напред в резултата, а съвсем скоро преднината му набъбна до 4:1. Оттам насетне 20-кратният шампион от Шлема загуби едва една точка на собствен сервис и без да срещне каквито и да било затруднения, поведе в отделните части.

В началото на втория сет казахстанецът показа признаци на съживяване и играта му се намираше в подем, което го изведе и до шансове за брейк, който обаче не стана факт след отлична игра на мрежата от страна на първата ракета на света. Впоследствие Ноле се възползва от проблемите на съперника си на сервис линията и благодарение на емблематичните за себе си ретури отново се откъсна с пробив и 3:1. Подобно на предишната част, и тук ранната преднина се оказа решителна, тъй като Джокович не допусна нито момент на колебание и след още три безупречни подавания изравни резултата в сблъсъка срещу Казахстан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Джокович не остави шансове на Бублик и изравни резултата срещу Казахстан! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | купа дейвис | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook