Безупречен: Джокович не остави шансове на полуфиналист от тазгодишния US Open

от в 17:55 на 07.10.2022
Калоян Соколов

 Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта през миналата седмица, като не отпусна нито сет на съперниците си в Тел Авив и заслужено завоюва трофея в израелския град. Сърбинът близо три месеца нямаше официално изигран двубой, но изглежда това по никакъв начин не е повлияло на неговата спортна форма и 21-кратният шампион от Шлема се е устремил към втора поредна титла, имайки предвид днешното му класиране за полуфиналите на ATP 500 състезанието в Астана.

Бившият номер едно се изправи срещу Карен Хачанов, който наскоро достигна до финалната четворка на US Open, но днес руснакът нямаше никакви аргументи да се противопостави на големия фаворит и балканецът се наложи с крайното 6:4 6:3. Така в следващия кръг на надпреварата ще имаме битка между двама доскорошни водачи на ранглистата, а именно Джокович и Даниил Медведев.

Сервирането на Хачанов беше изключително колебливо в началните минути, което балканецът веднага отчете и неговите ретури оставяха сребърния олимпийски медалист в безпомощно състояние. Джокович нямаше проблем да се справя с грубата сила на руснака и се защитаваще безупречно, докато грешките от ракетата на световния номер 18 се множаха скоропостижно. Всичко това позволи на сърбина да се откъсне напред с 3:0 гейма и макар да последва изравняване на резултата, то четвъртият поставен влезе в нова печеливша серия и затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет отново започна с ранен пробив в актива на Джокера, само че той подходи далеч по-концентрирано този път и Хачанов нямаше възможност дори да си помисли за осъществяването на обрат. Руснакът все пак не се предаде и стабилизира значително изявите си от сервис линията, но беше тотално надигран от дъното на корта и записа седмо поражение от общо осем срещи с Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Джокович не остави шансове на полуфиналист от тазгодишния US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | астана | карен хачанов | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook