Безупречен Джокович откри кампанията си в родния Белград с рутинна победа

от в 18:19 на 21.04.2021
Мирела Николова

Водачът в схемата на турнира в Белград Новак Джокович откри кампанията на домашния си турнир с рутинна победа над Сон-Во Куон. Световният №1 не срещна никаква съпротива от страна на корееца, като пое контрола върху мача още от първата точка и не го изпусна до самия край на срещата, слагайки точка на двубоя след 6:1 6:2 за малко повече от 60 минути престой на корта. В спор за място на полуфиналите пък ще станем свидетели на изцяло сръбски сблъсък, тъй като носителят на 18 титли от Шлема предстои да се изправи срещу свой сънародник в лицето на Миомир Кечманович.

От началните минути на мача Ноле се чувстваше като у дома си и успяваше да намери изключително чисто топката при всеки един свой удар. Той умело разнообразяваше играта си, използвайки подсечени бекхенди и прибягвайки често до помощта на късите топки, които бяха изпълнени с невероятно чувство и носеха огромни дивиденти на сърбина. Сервисът му също беше на достатъчно високо ниво, като в голяма част от случаите Вон не съумяваше дори да влезе в разиграване с ретура си. В края на сета кореецът блесна с чудесно конструирана и изпълнена атака към мрежата, която му помогна да запише гейм на сметката си, но силите му се простираха само дотолкова, доколкото да отърве "геврека", тъй като първата част скоропостижно бе записана срещу името на Джокович.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, когато представителят на домакините запази високото си ниво на представяне и продължи да доминира над съперника си във всеки аспект от играта. Сърбинът се чувстваше достатъчно комфортно както зад основната линия, така и на мрежата, като често предприемаше офанзиви напред. От своя страна, Куон изпитваше видими затруднения в намирането на ритъма си и не успяваше да устои на фантастичното темпо, налагано от Ноле. Макар отново в края на частта кореецът да показа признаци на съживяване, след като върна един от инкасираните два пробива, той все пак не намери начин да се противопостави за по-дълго на опонента си и още в ответното си подаване допусна нов брейк, който окончателно изпрати мача в историята в полза на големия фаворит. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Джокович откри кампанията си в родния Белград с рутинна победа Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook