Безупречен Рубльов сломи съпротивата на Циципас и е на финал в Ротердам!

от в 17:25 на 06.03.2021
Мирела Николова

Световният №8 Андрей Рубльов си осигури място на десети финал в своята кариера след безкомпромисна двусетова победа над намиращия се с 2 места по-напред в ранглистата Стефанос Циципас. Мачът предложи на зрителите множество оспорвани разигравания, от голяма част от които победител излизаше младият руснак, за да триумфира с крайния успех след 6:3 7:6(2). В преследване на своята осма титла московчанинът ще се изправи срещу Борна Чорич или Мартон Фучович.

Двубоят стартира вихрено за Рубльов, който успяваше да покрива всички части на полето си и благодарение на своя изумителен форхенд, безпроблемно преминаваше в атака, за да си открие възможност да завърши с печеливш удар. Циципас често не издържаше на високото темпо на игра, налагано от съперника му, и това доведе до първия пробив в срещата, подпечатан с двойна грешка на гърка. В средата на сета дългите престрелки от дъното на корта зачестиха, а балканецът все повече застрашаваше подаванията на противника си, който обаче съумяваше да покаже най-доброто, на което е способен, именно в най-сюблимните моменти и заслужено поведе в отделните части след втори брейк на сметката си.

Статуквото на корта се запази и през втория сет, когато двамата продължиха с агресивната си игра, пласирайки ударите си с максимална скорост в близост до линиите. С напредването на срещата Циципас започна да намира начин да парира атаките на опонента си и да поддържа интригата в сета. Полуфиналистите бяха изключително равностойни и паритетът в геймовете се запази до самия край на частта, което наложи изиграването на тайбрек. В него Рубльов пое рано контрола и не остави никакви шансове на противника си, лишавайки го от класиране на 13-и финал в неговата кариера.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречен Рубльов сломи съпротивата на Циципас и е на финал в Ротердам! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | ротердам | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook