Безупречен: Руне подчини световния №53 и оформи сблъсък с 3-кратен шампион от Шлема в ИУ!

от в 06:35 на 12.03.2023
Мартин Петков

Холгер Руне през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в Акапулко изглеждаше в позицията на един от основните фаворити за спечелването на титлата, но крампи в полуфиналния му сблъсък срещу Алекс де Минор му попречиха да е конкурентноспособен на австралиеца, който впоследствие се поздрави с титлата. 19-годишният датчанин в хода на днешния ден пък откри кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс, където на старта преодоля безпроблемно домакинския представител Макензи Макдоналд, нуждаейки се от час и 20 минути, за да се поздрави с победата - 7:5 6:3. По този начин световният номер 8 се класира за третия кръг в пустинния град и ще срещне 3-кратния носител на "мейджър" трофеи Стан Вавринка, когото надви след три спасени мачбола на състезанието от същата категория в зала "Берси" в края на 2022-ра и впоследствие завоюва дебютна титла от подобен калибър.

Още от самото начало на двубоя беше зададено темпо за доминация на подаващите, които доминираха във всяко едно отношение и имаха удоволствието да завършват атаките си още с първия удар след сервиса. В това русло на срещата по всичко личеше, че ни предстои да наблюдаваме тайбрек, но в последния възможен момент екзекуторът на Надал в Мелбърн допусна колебание в играта си и заби на два пъти форхенда си в мрежата, при което тийнейджърът не чакаше втора покана и реализира късен пробив в 12-ия гейм, с който записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част беше лесно забележим подемът в представянето на датчанина, който изчакваше удобна възможност да нанесе печеливш удар, в чието си начинание беше безупречен. Постепенно с течение на времето световният номер 53 отново допусна да направи повече от две грешки на собствено подаване и мигновено беше наказан за това си действие от Руне, който оползотвори шанса си за пробив. Оттам насетне до края на мача шампионът от Мастърса в Париж не беше затруднен по никакъв начин в моментите си на начален удар и необезпокоявано подпечата успеха си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречен: Руне подчини световния №53 и оформи сблъсък с 3-кратен шампион от Шлема в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | макензи макдоналд | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook