Безупречен Циципас не остави шансове на Рууд и е първият полуфиналист в Торонто!

от в 19:59 на 13.08.2021
Мирела Николова

Стефанос Циципас продължава да крачи уверено към трофея на Мастърса в Торонто, след като през днешния ден резервира билета си за полуфиналната фаза, надигравайки категорично Каспър Рууд в последователни сетове. Гъркът бе изключително солиден както на сервис, така и на ретур и запазвайки необозримо високото си ниво на представяне по време на цялата среща, се поздрави с крайния успех след 6:1 6:4. В битка за място на финала поставеният под номер 3 ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Роберто Баутиста Агут и Райли Опелка.

Световният №3 стартира двубоя на високи обороти и пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина, което му помагаше да поема контрола в разиграванията. От своя страна, Рууд показа колебания още в откриващото си подаване, които му костваха инкасирането на ранен пробив. Играта на норвежеца продължи да боксува, а непредизвиканите грешки от неговата ракета не спираха да изобилстват. Това помогна на Стефанос да дублира аванса си от брейк, а не след дълго той вече водеше с 5:0, което бе непосилно за наваксване от по-нискоранкирания тенисист.

В началото на втория сет се забелязваше положителна промяна в представянето на шестия поставен, чието тяло излъчваше увереност и готовност да окаже съпротива на днешния си опонент. Норвежецът дори бе първият, който достигна до брейкбол в частта, ала надеждите му за ранен пробив скоро бяха парирани. В ответното си подаване Рууд изостана с 15:40, но бързо след това се мобилизира и след няколко страхотни отигравания успя да излезе невредим от затруднената ситуация. Неточностите от страна на световния №12 отново напомниха за себе си при 4:4, което, съчетано с невероятна стабилност на гърка от основната линия, означаваше късен пробив аванс за Циципас, който оттам насетне не можеше да бъде спрян по пътя си към полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Циципас не остави шансове на Рууд и е първият полуфиналист в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | стефанос циципас | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook