Безупречна Гоф продължи към третия кръг на US Open и оформи домакински сблъсък с Кийс

от в 00:33 на 01.09.2022
Мартин Петков

Сравненията между Кори Гоф и сестрите Уилямс надали ще приключат скоро, особено предвид факта, че 18-годишната американка все по-често с изявите си оправдава определянията за ,,детето чудо" на тениса в Щатите и не случайно от нея се очаква да продължи завета на Серина и Винъс. Коко вече откри кампанията си на тазгодишния US Open, като своебразно прелетя на старта, за да може днес след известни трудности за малко повече от 90 минути на корта да сломи съпротивата на намиращата се извън първата стотица на света Елена-Габриела Русе - 6:2 7:6(4). С успеха си световната номер 12 се класира за третия кръг, където в американски сблъсък предстои да срещне бившата финалистка от турнира и някогашна номер седем Мадисън Кийс.

Още в началните минути от двубоя се зароди убеждението, че румънката е готова да даде нужната битка на тийнейджърката, ала за местната любимка не отне много време, преди да напипа правилните удари и ударно поведе с пробив. Русе имаше своите шансове, като дори беше близо след слабо представяне на сервис от съперничката ѝ да възстанови пасива си, но точно в ключовите точки Гоф демонстрираше завидна за крехката ѝ възраст устойчивост и освен че отрази брейкболи, то тя използва импулса в играта си, за да осъществи втори брейк, причислявайки откриващият сет на сметката си.

Във втората част световната номер 101 изглеждаше още по-мотивирана и подобрението в ударите ѝ от дъното на корта даде искания резултат, за да се поздрави с ранен брейк аванс на старта. Румънката позволи да изпусна предимството, но непосредствено след това отново си осигури превес от пробив, като сервираше за спечелване на частта и разполагаше с два сетбола при ситуация 40:15, но тогава на пиадестала излезе безгрешната тийнейджърка, която с поредица от четири точки възстанови паритета и предизвика изиграването на закономерен тайбрек. В дългия гейм Русе първа пое инициативата, като излезе напред с минипробив, ала това се оказа последното ѝ положително действие в срещата, след като Гоф веднъж поела водачеството, нито за секунда не постави господството си на корта под въпрос и стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна Гоф продължи към третия кръг на US Open и оформи домакински сблъсък с Кийс Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | елена-габриела русе | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook