Безупречна: Шампионката от Сан Хосе затвърди отличните си изяви и триумфира в Гранби!

от в 00:06 на 28.08.2022
Мартин Петков

Дария Касаткина даде сериозна заявка за успех в началото на сезона твърди кортове, след като ознаменува с титла силната си седмица на турнира в Сан Хосе, където по пътя към триумфа си се справи с Паула Бадоса, Арина Сабаленка и Елена Рибакина. Добрите игри за рускинята впоследствие бяха помрачени от ранни поражения в Торонто и Синсинати, ала тя през тази седмица в навечерието на US Open отново напомни за себе си на надпреварата в Гранби, където се включи като топ поставена и записа редица безапелационни победи по пътя към финала. В мача за отличието представителката на световния топ 10 срещна бившата номер 20 Дария Савил, като изнесе поредната си лекция на корта в канадския град и след близо два часа игра завоюва шестата си WTA титла в кариерата - 6:4 6:4.

Началото на сблъсъка донесе със себе си множество интригуващи мигове, които придружени от постоянните атаки на двете тенисистки при размените от основната линия означаваха три последователни пробива, от което в печеливша позиция излезе топ поставената и взе ранен превес от 4:1. Савил обаче запази високото си равнище и дочака своя късен шанс в деветия гейм, когато благодарение на груби грешки от съперничката намали изоставането си, ала контра офанзива на Касаткина в идните минути ѝ донесе рибрейк и тя се доближи на само сет от трофея в канадския град.

Австралийката бе близо до това да стартира по летящ начин с пробив втората част, но световната номер 10 демонстрира за пореден път уменията си в защитен план, като отрази брейкбол и използва импулса в представянето си, за да се поздрави с брейк, повеждайки подобно на по-рано в срещата с 4:1. Развитието на сета впоследствие се оказа аналогично с това на предходния, след като Савил от части редуцира пасива си, връщайки пробива, но моментален рибрейк позволи на шампионката от Сан Хосе да сервира за титлата, когато тя не издържа на напрежението и отново предаде началния си удар. Касаткина в този момент съумя да загърби случилото се в подаването ѝ и след над 10-минутна битка при сервиса на бившата номер 20, то рускинята оползтвори петата си шампионска точка и вдигна трофея на турнира в Гранби.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречна: Шампионката от Сан Хосе затвърди отличните си изяви и триумфира в Гранби! Мартин Петков
Теми:  
wta | гранби | дария касаткина | дария савил

Коментари





Следвайте ни в Facebook