Безупречна: Тийнейджърката Радукану загуби само гейм по пътя си към четвъртия кръг в Ню Йорк!

от в 23:28 на 04.09.2021
Диана Андреева

Ема Радукану изигра най-добрия мач в кариерата си на тенисистка и намери място във втората седмица на US Open 2021. Състезаващата се за Великобритания Радукану застана на пътя на друга новоизгряла звезда в WTA Тура - Сара Сорибес Тормо. Предавайки едва един гейм за цялата среща, Ема "профуча" над своята противничка и се поздари с успех след 6:0 6:1.

Радукану изгря на сцената в професионалния тенис само преди два месеца по време на "домашния" си мейджър турнир Уимбълдън. Там тинейджърката изцяло оправда поверената от организаторите на надпреварата отговорност и използва максимално своя уайлдкард. Ема достигна до 1/8-финалите, ала контузия я принуди да се оттегли преждевременно по време на мача и с Айла Томлянович и я остави на крачка от място сред последните осем.

Радукану наистина впечатлява с изявите си на корта през последните няколко седмици. Ема не само, че направи сериозен скок в световната ранглиста, но и се нареди в престижна класация, наред с иконите в женския тенис - тя достигна до втората седмица и на двата мейджър турнира, в които е участвала през този сезон, а ако продължи да играе на високото ниво, което днес показа, успехите и тепърва предстоят.

В играта на Радукану през днешния ден наистина няма какво да бъде критикувано. Ема изигра срещата като по учебник - без да навлиза в разигравания, британката завършваше директно точките, а началният й удар, макар и да не бе перфектен, слагаше подобаващ завършек на цялостното й представяне. Само 70 минути след началота на мача, световната номер 150 надигра Тормо и си осигури сблъсък с победителката измежду първата поставена Ашли Барти и Шелби Роджърс. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречна: Тийнейджърката Радукану загуби само гейм по пътя си към четвъртия кръг в Ню Йорк! Диана Андреева
Теми:  
wta | ема радукану | Обзори | сара сорибес тормо

Коментари





Следвайте ни в Facebook