Безупречна: Томова обезличи бивша представителка на топ 100 и е в основната схема в Рим!

от в 20:29 на 09.05.2023
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова бе първа поставена в квалификациите на втори пореден WTA 1000 турнир, но за разлика от надпреварата в Мадрид, където влезе в основната схема като "щастлива губеща", днес българката си гарантира директно място в същинската част на турнира в Рим. Това стана факт, след като нашето момиче постигна разгромен успех над бившата №88 в света Альона Болсова, оформяйки крайното 6:4 6:1 след час и 26 минути игра.

Двете състезателки се нуждаеха от известно време, за да намерят ритъма си на начален удар, което доведе да серия от 4 поредни пробива. Още от самото начало Вики бе по-инициативната от двете и благодарение на остро насочените си удари често успяваше да пробие дефанзивата на съперничката си и да дочака неточност. Именно това изведе първата ни ракета до нов брейк в седмия гейм, който впоследствие се оказа и решителен за изхода на дебютната част в нейна полза.

Доминацията на сънародничката ни бе още по-отчетлива във втория сет, където софиянката реализира пробив още на старта и бързо поведе с 2:0. Това внесе необходимото спокойствие в действията на Томова, която оттам насетне действаше със сериозна увереност и непрекъснато търсеше пътя на атаката, с помощта на което спечели последните четири гейма в срещата и скоропостижно достигна до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна: Томова обезличи бивша представителка на топ 100 и е в основната схема в Рим! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | квалификации | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook