Безупречният Григор след победата: Тийм е най-добрият играч, затова и победата ми е сладка

от в 09:06 на 14.02.2021
Тея Кръстева

Григор Димитров се класира за 4-ти път на четвъртфиналите на Australian Open, след като записа категоричен успех над световния номер №3 Доминик Тийм с 6:4 6:4 6:0. Гришо продължава към следващата фаза на турнира без загубен сет, а с победа си той се изкачва до 17-тата позиция в световната ранглиста, изпреварвайки Фабио Фонини и Феликс Оже-Алиасим.

Вижте какво сподели най-добрият български тенисист веднага след победата си в интервюто на корта:

Поздравления, Григор, отлично представяне! Как се чувстваш сега, след като си се класирал за четвъртфиналите на Australian Оpen? Какво смяташ за мача, който изигра току-що?

Мисля, че днес беше един от моите дни и всичко ми се получаваше. Опитвах се да се фокусирам върху това какво правя и да спазвам игровия план, който бяхме изготвили за мача. Предполагам, че нещо притесняваше Тийм, но не знам какво точно. Ще отдам заслуженото на себе си обаче - вярвам, че се справих отлично. Тийм е невероятен тенисист и е добър приятел извън корта. Няма да бъда толкова скромен, но се радвам, че се класирам за четвъртфиналите!

Как се подготвяш за мачовете си от Големия шлем във формат 3 от 5? Какъв е планът ти преди и по време на двубоя?

Всичко е възможно да се случи по време на мача. Аз смятам, че началото е изключително важно. Дойдох добре подготвен преди турнира. Тренирал съм и допълнително, имайки предвид, че можеш да играеш по 4-5-часови двубои. Досега не ми се е налагало, днес играх само 2 часа, което си е предимство.

Бях готов за дълъг мач с Тийм и знаех, че трябва да съм много съсредоточен в двубоя. Доминик е удивителен играч - смея да твърдя, че той е най-добрият в момента! Това и прави моята победа по-сладка.

Ти си бивш полуфиналист, тук в Мелбърн, достигаш за 4-ти път до четвъртфиналите! Как атмосферата в Австралия те кара да играеш по-добре?

Винаги твърдя, че началото на годината е много важно. Сега е най-подходящото време да видиш в каква физическа и психическа форма се намираш. Не смятам, че правя нещо много по-различно, когато съм в Мелбърн - просто се придържам към плановете, които сме изготвили, и се стремя да правя това, което се изисква от мен.

Изненадващо следващият ти опонент на 1/4-финалите е квалификант - Аслан Карацев. Какво знаеш за него и какви са очакванията ти от предстоящата ви среща?

Това, че е квалификант, не е от значение. Ако си стигнал до тук, то това не е случайно. Дали е изнендващо или не, не е важно - предстои ти двубой и трябва да се подготвиш. Гледал съм някои от неговите мачове и несъмнено е опасен противник. Натрупал е достатъчно самочувствие и вярвам, че ще стане страхотна битка. Както съм споменавал, с всеки следващ мач вдигаш нивото си.

Самото интервю може да видите тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Безупречният Григор след победата: Тийм е най-добрият играч, затова и победата ми е сладка Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook