Безупречно начало за Циципас в Индиън Уелс, предстои му среща с Фонини

от в 06:41 на 11.10.2021
Диана Андреева

Стефанос Циципас изигра първия си официален двубой от Откритото първенство на САЩ насам, когато отстъпи в драматичен петсетов сблъсък на Карлос Алкарас. Гъркът обаче изглежда напълно преодолял тежкото поражение и откри кампанията си в Индиън Уелс с чудесна победа над Педро Мартинес. 

Циципас бележи забележителен прогрес през сезона, като впечатлява с невероятно вариативната си игра, а световният номер 61 така и не съумя да се нагоди към нея в хода на сблъсъка и в крайна сметка отстъпи с 2:6 4:6. Стефанас вече е в третия кръг на BNP Paribas Open, където пък го очаква Фабио Фонини, поздравил се с първи успех от август насам тази вечер. 

Циципас започна ударно днешната среща, тъй като веднага реализира пробив и без нито капка колебание го затвърди, което му донесе ранен аванс от 3:0 гейма. Постепенно испанецът намери своето темпо на игра, ала  неговият противник често го поставяше пред напълно неразрешими ребуси, използвайки цялата ширина на корта. Стефанос не позволи обрат в първия сет и след малко повече от 40 минути изпрати първия сет на сметката си. 

Загубата на откриващата част по никакъв начин не повлия на непоставения състезател, чието постояство му носеше сериозни дивиденти и напълно заслужено той се отскубна напред с 3:1. Мартинес дори имаше възможност да пробие за втори път, което щеше да постави Циципас в далеч по-неприятна ситуация, но това така и не се случи. Фаворитът в срещата започна да удря топката значително по-чисто и плътно, а уинърите от ракетата му буквално заваляха. Стефанос възвърна паритета в геймовете, а това изцяло обезкуражи Мартинес и в крайна сметка той се предаде след 4:6.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречно начало за Циципас в Индиън Уелс, предстои му среща с Фонини Диана Андреева
Теми:  
индиън уелс | педро мартинес | стефанос циципас | тенис турнир в индиън уелс | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook