БФТ: Григор и Томова може да играят на United Cup; търсим вариант за голям турнир у нас

от в 13:24 на 03.11.2022
Калоян Соколов

Българската федерация по тенис проучва възможността да организира нов голям турнир в страната от ранга на Sofia Open или на две надпревари от веригата "Чалънджър" през следващата година. Това обяви спортният директор на централата Даниел Ангелов, който добави, че България има добри шансове за включването в новия отборен турнир за мъже и жени - "United Cup ". "Имаме добри шансове за участие в новия вариант на "Хопман къп" с Григор Димитров и Виктория Томова. Много се надяваме да имаме такъв отбор, защото това би било голям престиж.

Амбицията ни е и отново да има голям форум в нашата държава. Проучват се възможностите за провеждане на два турнира от сериите „Чалънджър“ или състезание от ранга на Sofia Open. В момента сондираме вариантите и проучваме възможностите“, коментира Ангелов. Турнирът от сериите АТП 250 Sofia Open няма да се състои в българската столица от следващия сезон след седем поредни години. Причина за това станаха променените дати на надпреварата, които съвпаднаха с участието на България в плейофите на купа "Дейвис".

Той разкри, че на срещи с Пол Макнами и Матей Пампулов, които изпълняват ролята на ментори на талантливите български тенисисти, съответно в мъжкото и женското направление, ще се търси тяхното мнение и препоръки развитието им. Ангелов информира, че вече са направени постъпки към Министерството на младежта и спорта за увеличаване на бюджета на федерацията по тенис.

"Аз лично съм позитивно настроен за нашите очаквания. Ние имаме очи да искаме увеличението заради постиженията, които отбелязват нашите тенисисти", допълни той. Даниел Ангелов поздрави състезателките от националния отбор на България по тенис за девойки до 18 години, който спечели приза за номер 1 на месец август за завоюваната европейска титла в тази възраст във Франция. Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова, заедно с капитана на тима Михаил Атанасов заслужиха 11 гласа във вота на спортните редакции и изпревариха националния ансамбъл по художествена гимнастика, който получи 7 и футболния Лудогорец, който събра 4 гласа.

"В Българската федерация по тенис сме горди с това признание за отбора. Това е атестат за свършената работа. Смятам, че титлата носи увереност и на нас, и на състезателките. Със сигурност след този успех ще последват нови при жените", заяви още Ангелов и добави, че има възможност да включването им в програмата за олимпийска подготовка. 

Източник: 24 часа


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
БФТ: Григор и Томова може да играят на United Cup; търсим вариант за голям турнир у нас Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | бг тенис | бфт | виктория томова | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook