БФТ обсъди с Tennis Europe бъдещето на турнирите и съвместните лагери

от в 19:44 на 23.04.2020
В


Ръководството на Българска федерация по тенис проведе днес видео конферентен разговор с г-н Томас Хамерл - главен изпълнителен директор на Tennis Europe. Беше обсъден статуса на международния спортен календар в Европа в условията на пандемията от COVID-19, възможностите и условията България да запази домакинството на всички международни турнири, организирани от Tennis Europe през 2020 г., които се очаква да се преместят за последните четири месеца на годината, както и идеи за международни тренировъчни лагери и състезателни прояви в Югоизточна Европа, в които да вземат участие най-добрите български състезатели по тенис във всички възрастови групи, за които се организират такива прояви.

Това бе първата от серията конферентни видео връзки, които са организирани от ръководството на БФТ с всички международни спортни организации, които управляват спорта тенис в Европа и света. Предстоят видео конферентни разговори с президента на международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти, вицепрезидента на германската тенис федерация Дирк Хордорф, както и представители на още няколко от големите национални тенис федерации, домакини на големи тенис турнири.

Веднага след тази серия от конферентни разговори, в първата седмица на месец май, ръководството на БФТ ще започне серия от видео конференции с тенис клубовете от страната, лицензираните треньори по тенис и състезатели. Паралелно с тези срещи, УС на БФТ ще проведе и срещи с кметове на градовете, в които се развива тенис спорта у нас, за да бъде осигурена подкрепа на местната власт за тенис клубовете в тези населени места.

Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
БФТ обсъди с Tennis Europe бъдещето на турнирите и съвместните лагери В

Коментари

Следвайте ни в Facebook