Бианка Андрееску отложи завръщането си на корта с още една седмица

от в 10:22 на 02.02.2021
Диана Андреева

Феновете ще трябва да почакат още малко, за да станат свидетели на завръщането на Бианка Андрееску в тура. В понеделник световната номер 8 се оттегли от Grampian's Trophy - WTA 500 събитие, организирано специално за играчите, които бяха в пълна карантина през изминалите две седмици.

Шампионката на Откритото първенство на САЩ през 2019 беше първа поставена на турнира в Мелбърн Парк, но Андрееску и екипът й решиха да не рискуват пради началото на Australian Open и да си дадат още малко време за подготвка за предстоящото състезание от Шлема.

Поради контузия на коляното през 2019, травма на крака и пандемията от COVID-19, канадката не е играла официален двубой, откакто се включи на финалите на WTA преди повече от година. 

20-годишната тенисиктка прекара седмици, тренирайки в Дубай, за да се подготви за завръщането си, но беше един от 72-те играчи в пълна карантина без достъп до тренировки и часове на открито, а причината за изолиране на полита бе нейният треньор - Силвен Бруно, който даде положителен тест за COVID-19 при пристигането си в Мелбърн.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бианка Андрееску отложи завръщането си на корта с още една седмица Диана Андреева
Теми:  
wta | бианка андрееску

Коментари





Следвайте ни в Facebook