Бианка Андрееску ще спори със Серина Уилямс за трофея в Ню Йорк!

от в 10:06 на 06.09.2019
В
Бианка Андрееску ще се противопостави на Серина Уилямс на финала на US Open 2019! Това се случи, след като 19-годишната канадка надделя над Белинда Бенчич в два сета, които можеха да се развият и по доста по-неприятен начин за изгряващата звезда на канадския тенис. Все пак след 7:6(3) 7:5 Андрееску продължава силната си серия, класирайки се на финала на последния ,,Мейджър" за годината. Андрееску и Уилямс се изправиха малко по-рано една срещу друга през този сезон, като това беше на финала на Roger Cup през изминалия месец, където Андрееску спечели, водейки с 3:1 гейма, след отказване на Уилямс.

Мачът може да бъде характеризиран с множество динамични разигравания и престрелки от основната линия, като двете тенисистки постоянно се надпреварваха коя ще съумее да вземе по-голямо надмощие по време на разиграването. Същевременно грешките не бяха чести, което означаваше, че двубоят е изключително качествен.

Изображение

Андрееску обаче бе тенисистката, която печелеше подаванията си по-трудно от своятра съперничка; младата канадка отрази два брейкбола във втория си сервис гейм за срещата, още три в последвалия си такъв, а подавайки за оставане в откриващата част, тя заличи и един сетбол. Множеството пропуснати възможности видимо се отразиха негативно върху Бенчич, която макар че бе по-добрата тенисистка на корта, не можеше да се откъсне в резултата от своята съперничка.

Изображение

Така се стигна до тайбрек, който започна катастрофално за Белинда; швейцарката стартира с първата си двойна грешка за двубоя, а след серия от непредизвикани грешки тя изостана с 0:5 точки. Все пак Андрееску помогна с двойна грешка на свой ред, а след смяната на полетата Бенчич поне малко напомни за себе си, печелейки две темпови разигравания. Последваха обаче нови две грешки от нейната ракета, решили първата част в полза на по-младата от двете тенисистки.

Изображение

Все пак Бенчич не наведе глава и стартира втория сет най-накрая пробивайки, а при 2:0 тя дори имаше шанс да дублира предимството си, но Андрееску отново намери да спечели подаването си. Все пак швейцарката продължи да упорства и скоро проби за 4:1, като впоследствие се стигна до два порени пробива, довели Бенчич до преднина от 5:2 и сервис.

В този сюблимен момент обаче ръката на швейцарката за пореден път трепна и тя допусна рибрейк, като сервирайки за втори път за сета, тя поведе и с 30:0, но това отново не бе достатъчно за нея да изравни частите, след като след серия от колебливи прояви тя съвсем върна противничката си в битката за този сет. Андрееску, от своя страна, бе безкомпромисна и не след дълго се доближи на гейм от крайния успех в срещата, а при общо третия си мачбол тийнейджърката предизвика грешка от ракетата на Бенчич и спечелвайки пет поредни гейма, Андрееску се класира на първия си финал на турнир от Големия Шлем в своята все още млада кариера!

https://twitter.com/usopen/status/1169814751204929542?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бианка Андрееску ще спори със Серина Уилямс за трофея в Ню Йорк! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook