Бианка Андрееску спечели първата си ,,Мейджър" титла след триумф в Ню Йорк над Серина Уилямс!

от в 01:06 на 08.09.2019
В
Бианка Андрееску спечели титлата на US Open 2019! Младата канадка бе пределно уверена във финалния си двубой срещу любимката на домакините и 23-кратна носителка на титли от Големия Шлем - Серина Уилямс, за да надделее след комфортното 6:3 7:5! Това означава, че от понеделник Бианка ще бъде на петата позиция в световната ранглиста, докато Серина ще трябва да преглътне поредното разочарование след загуба на финален мач на ,,Мейджър" турнир.

Живата легенда на дамския тенис започна с колеблив сервис гейм, в който допусна множество грешки, спомогнали на Андрееску да стартира с пробив. Канадката лесно затвърди, като впоследствие двете тенисистки печелеха комфортно подаванията, докато се стигна до 4:2 в полза на Бианка, която имаше общо пет възможности да поведе с двоен пробив, но при всички тези важни точки Серина се позоваваше или на мощен начален удар, или на обиграни комбинации, с които да не даде тотално преимущество на своята съперничка в този сет.

Изображение

В крайна сметка Уилямс отърва втория пробив, а скоро тя самата имаше възможност за брейк, но бе ред на Андрееску да покаже ,,от какво тесто е замесена" и след безкомпромисен ас и две страхотни атаки по-младата от двете се доближи само на гейм от успеха в откриващата част. В този момент напрежението дойде прекалено много за Серина, която допусна серия от неточности, дали сетбол на опонентката ѝ, а след разочароваща двойна грешка Андрееску окончателно се поздрави с победата в първия сет.Уилямс очевидно бе по-нервната тенисистка на корта, като грешките от ракетата ѝ бяха неразделна част от този мач. Андрееску пък се възползва от това по най-добрия начин, за да стартира и втория сет с ранен пробив, като макар че брейкът бързо бе върнат от Уилямс, шампионката от Торонто скоропостижно възвърна преимуществото си след нова доза непредизвикани грешки на 23-кратната носителка на турнири от Големия Шлем.

Изображение

Не след дълго Бианка спечели нов гейм на ретур, за да поведе с 5:1, като всичко изглеждаше, че е приключило за Серина, която скоро бе изправена и пред мачбол на своята съперничка, но в този момент американката вкара страхотен ретур уинър от форхенд, който даде началото на впечатляващия полуобрат на Уилямс. Представителката на домакините съумя да върне този пробив, като след това спечели и първия си сервис гейм за втората част, преди да реализира нов пробив, този път на нула, за да се доближи опасно близо до Андрееску.

Изображение

Скоро се стигна именно до паритет след поредица от неточности на канадката, която ставаше все по-неспокойна с всяка изминала точка, тъй като усещаше началото на един потенциален нечовешки обрат. Все пак Андрееску намери сили да спечели своето подаване при 5:5, за да се откъсне за пореден път от противничката си в резултата, а това видимо ѝ помогна да ,,отпусна парата" и да съсредоточи всичките си сили в следващия гейм.Точно така и стана, като Бианка заигра значително по-търпеливо и дочака нови неточности на Уилямс, която даде две поредни шампионски точки на опонентката си. Първата бе отразена със страхотен сервис по диагонала, но при общо третата шампионска точка на Андрееску първото подаване на Серина не влезе в полето, а при второто тя бе безкомпромисно наказана от младата канадка, която със стил спечели първия ,,Мейджър" трофей в своята кариера!

https://twitter.com/espn/status/1170457356716691462?s=20

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Бианка Андрееску спечели първата си ,,Мейджър" титла след триумф в Ню Йорк над Серина Уилямс! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook