Бианка Андреску се класира на полуфиналите на US Open

от в 14:10 на 05.09.2019
В


19-годишната Бианка Андреску успя да преодолее 26-та в ранглистата Елизе Мертенс след като изоставаше със сет и след обрат се наложи с 3:6 6:2 6:3 за малко повече от два часа игра.



Въпреки че Андреску допусна немалко грешки в първия сет, канадката се съвзе и показа борбеност, нанасяйки неочакван за всички обрат. През тази година канадката се класира за първи път в основната схема на US Open, а сега ще играе и на полуфинал, където ще се изправи срещу 12-та в света Белинда Бенчич.

През откриващия сет Мертенс беше непроницаема от дъното на корта,  а въпреки многото си усилия, Андреску просто не съумяваше да се противопостави на съпреничката си и предаде сета.



По време на втората част Андреску смени темпото си на игра, редувайки силни удари с излизания на мрежата, което принуди Мертенс да излезне от предишния си ритъм. Така Бианка успя да пробие не веднъж, като така докара срещата в трети решителен сет.

В последната част всичко вървеше равностойно, ала Андреску "натисна газта" при 4:3 в своя полза. Тя нанесе брейк с поредния силен бекхенд ретур по линията, като благодарение на пробива си аванса Бианка успя да спечели сета, с което и мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бианка Андреску се класира на полуфиналите на US Open В

Коментари





Следвайте ни в Facebook