Бил Гейтс за Федерер: Роджър се противопоставя на законите на физиката

от в 12:26 на 28.01.2021
Диана Андреева

В скорошно интервю американският милиардер Бил Гейтс говори за Роджър Федерер, като заяви, че светът има нужда от повече хора като швейцарския шампион. Ето и думите му: 

„Предимството на Роджър Федерер е следното: когато е бил момче, той не се е концентрирал изцяло върху тениса и не се е съсредоточил върху специфични тренировки, а се е занимавал и с плуване, тенис на маса, футбол и бадминтон.

Той не е започнал да играе тенис на професионално ниво, когато е бил в ранното си тийнейджърство. Родителитете му са го съветвали да не се отнася твърде сериозно към конкретно един спорт, ами да се фокусира върху повече области, за да има възможност за развитие при неуспешно тенис кариера.

В свят като нашия имаме нужда от повече хора, които мислят като Роджър - той е човек, който е опитвал и опитва различни дейности и е имал вариант да се реализира и в други сфери, тъй като не е разчитал само на таланта си."

"Когато гледам Роджър Федерер да играе, аз изпитвам страхопочитание. Както написа покойният писател Дейвид Фостър Уолъс, Федерер е един от онези редки спортисти, които се противопоставят на законите на физиката. ", завърши Гейтс.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бил Гейтс за Федерер: Роджър се противопоставя на законите на физиката Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook