Билетът за Торино е подпечатан: Циципас подчини Зверев в мача на деня в Париж!

от в 17:45 на 02.11.2023
Мартин Петков

Стефанос Циципас затвърди впечатленията, че в последните седмици е възобновил силната си форма от началото на календарната година, като в мача на деня на Мастърса в Париж се наложи над Александър Зверев и официализира класирането си за АТР Финалите в Торино. Гъркът и олимпийският шампион оформиха безспорно най-вълнуващата битка в осминафиналите на турнира, като ни поднесоха сериозно шоу, но в крайна сметка умората на Саша си каза думата и шестият поставен постигна двусетов триумф след близо два игрови часа - 7:6(2) 6:4. Така световният номер 6 постигна първата си победа над представител на топ 10 през 2023-та година и си резервира билет за финалната осмица на надпреварата в зала "Берси", където ще се изправи срещу бившия шампион Карен Хачанов в опит да повтори постижението си отпреди година, когато игра полуфинал.

Циципас влезе изключително уверено в двубоя, като още от самото начало подхождаше агресивно в атакуващ план и предизвика купища грешки от ракетата на германеца, което доведе до ранен пробив в актива на елина. Впоследствие обичайните за шестия поставен неточности, продуцирани от удари с рамката, не го подминаха и се откриха шансове за рибрейк пред Зверев, които обаче Стефанос бързо заличи, като демонстрира отлична игра в близост до мрежата.

Интензивният тенис, на който ставахме свидетели, доведе до проблеми от физическо естество за гърка и взимането на медицински таймаут, като от този момент нататък Саша установи известен контрол над случващото се и след спасен сетбол в деветия гейм, оползотвори възможността си да пробие, благодарение на сгрешен бекхенд от съперника, при което бяхме отведени до тайбрек. В него Зверев неколкократно не издържа на високото темпо в размените от основната линия и инкасира рутинни неточности, докато финалистът от Аустрелиън Оупън остана хладнокръвен във важните мигове и отмъкна успеха в откриващия сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Билетът за Торино е подпечатан: Циципас подчини Зверев в мача на деня в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | париж | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook