Биографът на Федерер намекна кога ще бъде евентуалното отказване на Маестрото

от в 19:42 на 15.01.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер безспорно е сред най-обичаните фигури в световния спорт и много от феновете на тенис таят надежда той никога да не слезе от голямата сцена, но това е неизбежно. 20-кратният шампион от Големия шлем никога не е давал конкретен отговор на това кога ше окачи ракетата, но неговият биограф Симон Граф си позволи да внесе малко яснота по въпроса. Уважаваният швейцарски спортен журналист засегна темата в наскорошен подкаст, а ето какво точно сподели:

"Все още не знам. Не мисля, че и Роджър има яснота. Наясно съм, че в момента Федерер е много далеч от върховото ниво на физическата си форма и самият той осъзнава колко много работа го очаква преди да се върне на нужното ниво. Не мисля, че за него е чак толкова важно на кой турнир ще прекрати своята кариера. Веднъж правих интервю с него след титлата му в Мелбърн през 2017-а и той сам ми сподели, че кариерата му сама по себе си е прекрасна и няма нужда от някакъв толкова феноменален завършек. За него е без значие как точно ще приключи всичко".

Все пак биографът призна как моментът на оттегляне наближава във финала на разговора:

"Истината е, че Роджър няма да играе още дълго. Със сигурност не би се състезавал, ако се усети неконкурентноспособен на най-големите имена. Вероятно сбогуването му ще се състои в Базел през някой от идните сезони - завърши Граф.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Биографът на Федерер намекна кога ще бъде евентуалното отказване на Маестрото Калоян Соколов
Теми:  
отказване | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook