Битка за титлата на US Open и №1: Ето кога ще започне финалът между Алкарас и Рууд

от в 01:38 на 11.09.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ни направи свидетели на множество вълнуващи сблъсъци и първокласен тенис въпреки отсъствието на двама от членовете на Голямата тройка и отпадането на Рафаел Надал още преди втората седмица на надпреварата. Представителите на младото поколение обаче доказаха, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце, предлагайки ни изобилие от интригуващи разигравания и редица драматични обрати. Днес ни предстои да станем свидетели и на последния двубой в Ню Йорк тази година, който ще противопостави един срещу друг световния №7 Каспър Рууд и 19-годишния Карлос Алкарас.

Опитът в подобни сблъсъци е на страната на норвежеца, който по-рано през този сезон направи своя дебют в заключителния етап на турнир от Шлема, класирайки се за финала на Ролан Гарос, докато за младия испанец това ще бъде първа поява в толкова напреднала фаза. До този момент двамата тенисисти имат общо две официални срещи помежду си и във всяка една победата е била на страната на тийнейджъра, като още по-обезкуражащ за скандинавеца е фактът, че той не е успявал да спечели нито един сет в споменатите мачове.

Днешният двубой обаче има още по-голяма тежест, защото ще определи не само новия шампион на US Open, но и тенисиста, който ще оглави световната ранглиста от понеделник. Можем да бъдем сигурни, че ни очаква поредният изключително интригуващ сблъсък в Ню Йорк, и затова не ни остава нищо друго, освен да му се насладим на живо по-късно тази вечер, тъй като началото му ще бъде поставено в точно 23:00 часа българско време, а вие ще можете да го наблюдавате пряко на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка за титлата на US Open и №1: Ето кога ще започне финалът между Алкарас и Рууд Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карлос алкарас | каспър рууд | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook