Битката се пренесе извън корта: Треньорите на Григор и Джокович със словесен сблъсък в Twitter

от в 17:34 на 01.02.2023
Мирела Николова

В неделя Новак Джокович вдигна своята рекордна десета титла на Аустрелиън Оупън, по пътя към която в третия кръг надделя над най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Нашето момче оказа сериозна съпротива на сърбина и самият Ноле впоследствие заяви, че до последната точка не е знаел дали ще успее да спечели двубоя.

От своя страна, на пресконференцията си след турнира треньорът на Джокович - Горан Иванишевич, също сподели как най-силно притеснение е изпитвал за въпросния сблъсък с първата ни ракета, но освен това отправи критики към наставника на нашия сънародник - Даниел Валверду, относно стратегията, която според бившия хърватски тенисист не е била изготвена правилно. Бившият номер едно изрази мнение, че Димитров е трябвало да използва много по-често къси топки, защото придвижването на Джокович е било сериозно затруднено от контузията му в бедрото.

Виждайки въпросното изказване в Twitter, първоначално Валверду се усъмни дали думите на неговия колега са били предадени дословно, но изглежда, че по-късно той е получил потвърждение за това, а реакцията му след това не закъсня. Той сподели видео с най-добрите точки от изминалия Аустрелиън Оупън, като на водещата позиция в тази класация е едно продължително разиграване от мача между Димитров и Джокович, в което българинът прибягва до изпълнението на къса топка, която обаче бе достигната безпроблемно от неговия опонент.

"Най-добрата точка в турнира е именно срещу Григор Димитров. Новак се движи като газела", написа Валверду, който също така спомена името на Горан и го огради с аплодиращи емотикони, към които иронично добави и #DropShotStrategy. Същевременно обаче наставникът на българина показа уважение към постижението на Джокович, допълвайки следното: "Поздравления, Новак! Нивото ти на игра беше изумително във всеки от 12-те мача в Австралия, даде само два сета".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката се пренесе извън корта: Треньорите на Григор и Джокович със словесен сблъсък в Twitter Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | горан иванишевич | григор димитров | даниел валверду | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook