Битките на следващото поколение: Руне и Музети предвождат схемата в NextGen ATP Finals (жребий)

от в 18:25 на 05.11.2022
Мартин Петков

NextGen ATP Finals е надпревара, която беше създадена през 2017-а година и от тогава насам неизменно, с изключение на 2020-а, когато COVID-19 попречи за направата на турнира, в края на сезона най-добрите осем млади играчи по подобие на АТР Финалите се събират в Милано, за да определят първенеца помежду си. В отминалите издания на състезанието имахме възможността да наблюдаваме огромен брой от днешните членове на световния топ 10, които по един или друг начин оставиха своя отпечатък, доказателство за което е, че последният шампион в турнира - Карлос Алкарас, към този момент се намира под номер едно в света и по-рано през годината триумфира с дебютната си титла от Шлема на US Open. Форматът на надпреварата е сходен с този на турнира на осемте най-добри на АТР, като участниците биват разделени на две групи от по четирима, първите двама от всяка които продължават напред към полуфиналите, но с разликата, че тук ограничението на играчите е до 21-годишна възраст. Правилата за игра също приковават интерес към събитието, след като сетовете не са в стандартния си стил до шест гейма, а са до четири, поради което и тайбрекът влиза в действие при резултат 3:3.

Тазгодишното издание на състезанието в италианския град отново не пропуска да привлече сериозно внимание към себе си и сред класираните откриваме имената на Холгер Руне, който е прага от дебют в световния топ 10 и в утрешния ден ще спори за титлата на Мастърса в Париж, както и на местния любимец Лоренцо Музети, спечелил два АТР трофея в месеците от лятото насам.

В "Зелената" група жребият отреди да попадне именно гореспоменатият 19-годишен датчанин, който е и най-младият от всички участници, като предвид моментната си форма изглежда най-сериозен фаворит за отличието. Компания още му правят родените през 2001-а състезатели - Брандън Накашима и Иржи Лехечка, които в хода на тазгодишната тенис кампания постигнаха победи над първата ни ракета Григор Димитров, а американецът надгради още повече и се поздрави с първа АТР титла, която спечели в Сан Диего. Групата бива допълвана от домакинския представител Франческо Пасаро, който спечели неколкократно надпревари от категория "Чаланджър", ала все още изпитва затруднения с това да пробие в световния топ 100.

Местният любимец Лоренцо Музети пък предвожда "Червената" група и на първо четене очакванията са той да даде най-голям отпор на скандинавския си колега в борбата за титлата от Милано. Джак Дрейпър, който наскоро дебютира в топ 50 на класацията на АТР, придружава италианеца, като компания на двамата фаворити за продължаване към полуфиналите правят бившият номер едно при юношите - Чун Хсин Ценг, и непредсказуемият Доминик Щрикер, намиращ се в близост до първата стотица в световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битките на следващото поколение: Руне и Музети предвождат схемата в NextGen ATP Finals (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | NextGen Finals | брандън накашима | джак дрейпър | доминик щрикер | Иржи Лехечка | лоренцо музети | холгер руне | цен чун хсин

Коментари





Следвайте ни в Facebook