Бивш №1: Джокович се пречупи ментално, защото целият стадион подкрепяше Надал

от в 20:35 на 01.06.2022
Мирела Николова

Вчерашният ден на Ролан Гарос ни направи свидетели на поредната тенис класика с участие на Рафаел Надал и Новак Джокович. За никого не бе изненада, че френската публика бе изцяло на страната на 13-кратния шампион, и макар преди двубоя Горан Иванишевич да заяви категорично, че липсата на подкрепа към Ноле ще даде допълнителна мотивация на сърбина, то според бившия №1 Евгени Кафелников именно силната подкрепа към Надал е била ключова за загубата на топ поставения.

"Още от първата точка на мача, наблюдавайки езика на тялото на Рафа, бе ясно, че Новак ще трябва да даде не 100, а 150% от себе си, за да има шанс да спечели. Надал бе на изключителна висота и в готовност за битка. Не мога да си обясня защо всички говореха как условията вечер дават предимство на Новак, при положение че Надал успяваше да осъществи възможно най-чистия контакт с топката и публиката бе изцяло зад него. Същевременно, имайки предвид начина, по който играе Джокович в момента, можем да заключим, че по-бързите условия биха били в негова полза.

Освен това сее забелязваше, че имаше нещо, което притесняваше Джокович. Той се движеше отлично и покриваше корта по великолепен начин, както го прави винаги, но психически се пречупи. Вероятно причината е, че целият стадион подкрепяше Надал. Рафа винаги е любимецът на зрителите в Париж, но днес това оказа негативно влияние върху Новак.

Имам чувството, че Новак се отпусна прекалено рано в четвъртия сет, мислейки си, че вече е направил това, което е необходимо, за да вкара двубоя в пета част. След като проби, Надал даде абсолютно всичко от себе си, за да затвори мача в четири сета, тъй като е наясно какъв невероятен боец е Джокович. 

Колкото и силно да харесвам Саша Зверев, не мисля, че той има някакъв шанс. Вярвате или не, Рууд е единственият, който може да създаде проблеми на Рафа. Да не забравяме, че когато турнирът навлезе в заключителните етапи, когато Надал помирише възможността, той започва да играе даже още по-силно", каза Кафелников пред сръбския сайт Sports Klub.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Джокович се пречупи ментално, защото целият стадион подкрепяше Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | евгени кафелников | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook