Бивш №1: Обратът на Милев беше възхитителен, България има страхотен и талантлив отбор

от в 08:02 на 17.09.2024
Елеонора Александрова

България участва в тазгодишното издание на Купа "Дейвис" с най-младия си състав в историята. Въпреки липсата на най-добрите ни тенисисти, а именно Григор Димитров, Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Александър Лазаров, младите ни таланти показаха изключителен дух и победиха Ел Салвадор с 3:2, след като изоставаха с 1:2 победи.

Един от най-успешните тенисисти на двойки за всички времена (2 пъти шампион на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън) и бивш представител на топ 25 поединично, Пол Макнами, имаше възможността да гледа сблъсъка между България и латиноамериканската държава, а самият той похвали момчетата за волята и качествата, който те демонстрираха през тези 2 дни:

"Начинът, по който Янаки спечели с обрат срещу толкова опитен съперник, какъвто безспорно е Марсело Аревало, бе възхитителен. Милев трябваше да даде всичко от себе си и дори повече, защото отстъпваше с 1:4 в тайбрека срещу опонент, който има сериозни успехи в турнири от Големия шлем. Това бе наистина впечатляващ успех, а неговият треньор и баща може наистина да се гордее с него.

„В момента България разполага със страхотен отбор и една наистина чудесна атмосфера. Разбира се, ще е нужно още време на тези млади момчета да разкрият пълния си потенциал, но той определено е налице, а този успех ще им вдъхне увереност. Радващото е, че България разполага с много силни и талантливи млади тенисисти. - допълни Макнами.

Източник: Българска федерация по тенис 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш №1: Обратът на Милев беше възхитителен, България има страхотен и талантлив отбор Елеонора Александрова
Теми:  
бгтенис | интервюта | пол макнами

Коментари





Следвайте ни в Facebook