Бивш 1/2-финалист на Ролан Гарос: Джокович е лош за тениса и останалите състезатели в Тура

от в 16:02 на 09.08.2024
Елеонора Александрова

Триумфът на Новак Джокович се превърна в една от основните теми в тазгодишната Олимпиада. Мнозина звезди на тениса и извън него поздравиха сърбина за спечелването на единствената голяма титла, която доскоро липсваше в легендарната кариера на балканеца, а Джокера съумя да опровергае и най-големите си критици в лицето на Тони Надал и Адриано Паната.

Полуфиналистът от Ролан Гарос през 1999-та година и трикратен ATP шампион, Фернандо Мелигени, обаче гледа към успеха на сърбина по един много особен начин и обясни защо според него Джокович е "лош за тениса", а ето и какво точно сподели той за подкаста в YouTube "New Balls, Please!":

"Самото име Джокович предизвиква удивление, но той е много лош за тениса. Новак вдигна летвата толкова високо, че хората гледат на тенисистите между 20-ти и 50-ти място като на играчи втора ръка - никой не се интересува от тях. Джокович превърна изключителното в нещо напълно нормално и останалите тенисисти биват тотално недооценени. Хората си мислят, че по-нискоранкираните тенисисти са абсолютен боклук, защото неговото ниво е толкова над това на състезателите след 20-то място, а те всъщност са наистина много качествени спортисти" - сподели бразилецът.

Източник: First Sportz


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бивш 1/2-финалист на Ролан Гарос: Джокович е лош за тениса и останалите състезатели в Тура Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | фернандо мелигени

Коментари





Следвайте ни в Facebook